------------------------------------------------------------------------------------------------------------
JAARVERSLAG SCHAATSTEAM 2016/2017.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HET TEAM:
Het team bestond dit seizoen uit dezelfde drie heren als het vorge seizoen. Vishwaraj R. Jadeja uit India en Bart Valentijn uit Alphen aan den Rijn. Ook nu voor het gehele seizoen Asim Muhammad uit IJsselstein. Bart Valentijn is A1 (wordt pas in juni 18 jaar) Asim is B2 en Vishwaraj HSB.
De Trainer/Coach was Wim Nieuwenhuizen uit Nieuwkoop.
MEDISCHE BEGELEIDING:
De medische begeleiding werd verzorgd door dr. Frank Nusse en dr. Hans van Elst.
Gedurende het seizoen heeft alleen Vishwaraj regelmatig een behandeling gehad om reden dat de blessure van vorig seizoen nog steeds aandacht vraagt. De andere teamleden hebben geen enkel probleem gekend waarvoor medische hulp nodig was. 
POSITIE VAN HET TEAM:
Het Schaatsteam functioneert net als in de voorgaande jaren binnen de KNSB bij het Gewest Noord-Holland/Utrecht op de Vechtsebanen te Utrecht. De basis wordt gevormd door de clubs waarvan de leden lid zijn, dit jaar SIVZ, SVU en NiNo. De Clubs en Technische Commissies, de Baancommissie Utrecht middels de Schaatsacademie Utrecht verlenen volledige medewerking gedurende het seizoen en hebben dus ook een positieve bijdrage geleverd aan de resultaten van het team.

SPONSOREN:
Jan van der Hoorn Schaatssport uit Ter Aar heeft ons geholpen met adviezen en hield voor ons team de schaatsen in topconditie met zijn specifieke slijp en ronding machines.
Sport en Businesscampus De Vechtsebanen te Utrecht stelde alle facilitaire middelen welke zij kunnen bieden ter beschikking aan het team.
Van der Laan uit Nieuwkoop zorgt al vele jaren door middel van hun busjes voor veilig en betaalbaar vervoer naar onze trainingskampen.
Footconnection uit Culemborg heeft met hun expertise gezorgd voor de juiste passing van onze schoenen.

BEGROTING:
Door het ontbreken van een echte hoofdsponsor was het dit seizoen voor het team financieel gezien niet eenvoudig, eerder een uitdaging. Ondanks dat gegeven hebben we wel ons training programma onverkort kunnen afwerken want indien dat niet lukt, wordt het bereiken van onze doelen wel een heel erg moeilijke opgave.
De kosten zijn door de teamleden zelf c.q. de ouders opgebracht (deze zijn dus sponsor, supporter, logistiek ondersteuner, moreel ondersteuner enz.). Mede door de hulp van de ouders was het mogelijk om een professioneel programma af te werken.
Ondanks het intensieve programma en de kleine omvang van het team zijn de totale kosten redelijk beperkt gebleven
PROGRAMMA:
Het programma voor de teamleden is specifiek gemaakt om over meerdere jaren naar een top toe te werken. Dit betekent veel trainingen welke op het teamlid zijn afgestemd. Het volgen van dit programma vraagt een buitengewoon flinke portie doorzettingsvermogen en discipline.
De trainingen zijn dagelijks op verschillende locaties, maar zoveel als mogelijk in de woonomgeving van de teamleden. Zo werden er veldtrainingen uitgevoerd in Nieuwkoop, Utrecht, Alphen aan den Rijn, en in Driebergen. De power training werd in IJsselstein afgewerkt.
In de maanden juni tot en met september hebben we intensief van het zomerijs in Leeuwarden en Inzell gebruik gemaakt. We zijn deze zomer 2 lange weekeinden in Leeuwarden geweest en nagenoeg alle vrijdagen dat we in Nederland waren trainden we daar. In juli zijn we 10 dagen naar Inzell op het ijs geweest. Op volgorde volgt dan de Franse Alpen, Erfurt, Baselga di Pine.
In totaal hebben de drie teamleden ongeveer 285 wedstrijdstarts gemaakt gedurende het afgelopen seizoen. Hiervan resulteerden er 33 in een PR en 1 in een Nationaal Record.
 
De trainingskampen dit seizoen waren:
      Zuid-Limburg/Ardennen de Klim Classic gereden (170,5 km.).
      Ardennen, 3 dagen Luik Bastenaken Luik (399,8 km.).
      Zuid-Limburg, 1 dag Limburgs mooiste gereden (186,5 km.).
      Leeuwarden, 2 lange weekeinden geschaatst, afsluitend wedstrijden met de topteams meegereden.
      Leeuwarden, Van juni tot en met september elke vrijdag dat we in Nederland waren op het ijs getraind.
      Inzell, Duitsland 9 ijsdagen intensief geschaatst en afgesloten met wedstrijden.
      Allos Franse Alpen 16 dagen op hoogte veldtrainingen en een beetje uitfietsen 1301,5 km.
      Erfurt, Duitsland 10 ijsdagen met twee weekeinden Internationale wedstrijden.
      Baselga di Pinť, ItaliŽ 11 ijsdagen op hoogte.
 
Verder is er o.a. deelgenomen aan:
     Openingswedstrijd Leeuwarden, Inzell en Enschede.
      Internationale wedstrijden te Erfurt 2 maal een weekeinde.
      Baan en Gewestelijke Kampioenschappen.
     Regionale en Landelijke selectiewedstrijden
     Training en selectiewedstrijden gereden op Alkmaar, Hoorn, Haarlem, Dronten, Breda, Eindhoven, Enschede etc.
     Diverse wedstrijden Heerenveen van Gewest, Clubs en de SAU.
     PAST te Heerenveen van de ST Wageningen.
     Grote Vierkamp te Heerenveen van de ST Wageningen.
     De Asian Winter Games in Saporro-Obihiro Japan waar Vishwaraj zijn land India heeft vertegenwoordigd.
     
 
SEIZOEN VERLOOP:
Het zomerseizoen is prima verlopen.
De ijsperioden in Leeuwarden en Inzell zijn positief geweest en er is veel geleerd.
In de alle trainingskampen hebben we onze planning prima kunnen uitvoeren. We hebben optimaal kunnen werken en het waren zeer zinvolle en geslaagde trainingskampen.
Vishwaraj R. Jadeja heeft opnieuw een minder goed (netjes gezegd) ijs seizoen gehad. Hij moest nog verder herstellen van de val in het vorige seizoen waar hij gedurende de rust onderuit werd gereden door een vallende schaatser. Vervolgens is hij tot driemaal toe flink ziek geweest en is daar gedurende het winterseizoen niet meer van hersteld. Hij heeft slechts 1 PR gereden (ook Nationaal Record) maar op het gebied van de techniek zijn wel flinke verbeteringen gemaakt. Dit laatste is de reden dat er nog steeds een kans is dat hij zijn droom kan waarmaken.
Zaken zoals huisvesting, financiŽn etc. vergden nog steeds (te)veel aandacht van hem.
Bart Valentijn heeft zich technisch veel verbeterd dit seizoen en ook zijn tijden heeft hij behoorlijk verbeterd. Hij ligt op schema met zijn geplande meerjaren plan. Ondanks dat het niet altijd even gemakkelijk was heeft Bart toch 17 PR’s gereden.
Asim Muhammad die de gehele zomer nu ook heeft meegetraind heeft een prima zomer gehad. Na de jaarwisseling heeft hij ook flink de griep gehad en het herstel is niet meer volledig geworden tot het einde van het seizoen. Asim heeft 15 PR’s gereden.
 
RESULTATEN:
De resultaten zijn goed te noemen voor alle teamleden.
 
PERSOONLIJK RECORDS (PR’S):
PR's van dit seizoen zijn Rood.
 
Vishwaraj R Jadeja
Oud:                 10.72 - 25.74 -  57.44 - 40.11 - 1.20.06 - 2.02.65 - 4.19.39 - 7.27.61 - 15.13.14
Nieuw:             10.72 - 25.74 -  57.44 - 40.11 - 1.20.06 - 2.02.65 - 4.19.39 - 7.26.02 - 15.13.14
Bart Valentijn
Oud:                11.23 - 26.44 - 1.00.77 - 40.87 - 1.24.29 - 2.05.02 - 4.22.25 - 7.39.45 - 15.44.33
Nieuw:            11.10 - 26.44 -    57.78 - 40.61 - 1.22.16 - 2.01.49 - 4.19.03 - 7.27.90 - 15.36.83
 
Asim Muhammad
Oud:                11.45 - 26.61 - …….     - 41.21 - 1.26.12 - 2.08.95 - 4.25.88 - 7.45.44 - 16.02.93
Nieuw:            11.19 - 26.89 - 1.01.89 - 41.18 - 1.23.09 - 2.05.35 - 4.23.63 - 7.45.44 - 16.02.93
 
Vishwaraj heeft 1 PR en dus ook 1 Nationaal Record gereden.
Asim heeft 15 PR’s gereden and Bart heeft 17 PR’s gereden.
PUBLICITEIT:
In dag- en lokale bladen is er regelmatig geschreven over de prestaties van het Schaatsteam.
Ook op een aantal digitale kanalen wordt regelmatig over ons team bericht.
Diverse malen in kranten in India waarbij werd geschreven in de talen, Engels, Gujarati en Hindi (zie persberichten op onze site). Stukken in de Times of India (meer dan 4 miljoen lezers dagelijks) en in regio gerichte kranten. Ook was er aandacht bij diverse TV stations zoals NDTV in India met “slechts” 50 miljoen kijkers en ook bij “lokale” zenders. Onze facebook pagina heeft meer dan 418 volgers. Het belangrijkste punt voor de publiciteit is en blijft onze uitstraling op de aspecten van: Sportief, Actie, Jeugdig en Professioneel. Met deze kenmerken worden onze sponsoren direct geassocieerd.
 
ONDERSTEUNING:
Ook dit jaar hebben we moeten presteren zonder hoofdsponsor.
De benodigde ondersteuning in materieel en moreel opzicht is groot te noemen.
De materiŽle en facilitaire sponsoren zijn voor het team zeer belangrijk geweest.
Door hen is het mogelijk om op topniveau te kunnen sporten, zonder deze steun zou dat nagenoeg onmogelijk zijn geweest.
De firma Jan van der Hoorn hielp ons prima met adviezen en met zijn unieke slijp en rondingmachines.
Ook niet te vergeten de “stille” sponsoren zoals schaatsvereniging waarvan de teamleden lid zijn, de Sport en Business Campus de Vechtsebanen en ook Footconnection uit Culemborg hebben een belangrijke rol gespeeld.
Inepro B.V. uit Nieuw-Vennep heeft ervoor gezorgd dat we er nog steeds netjes bij lopen. Door hun support kan de Trainer/Coach blijven functioneren.
Zeker niet in de laatste plaats is de coŲperatie van en met de Verenigingen, de Baancommissie Utrecht en het Gewest Noord-Holland/Utrecht absoluut onmisbaar. Alle organisaties, instanties en personen heel hartelijk dank voor de steun.
 
CONCLUSIE:
Er zijn gedurende het seizoen ontzettend veel positieve zaken gepasseerd betreffende ons team. We hebben veel trainingen met avonturen beleefd en wedstrijden met successen en met teleurstellingen meegemaakt. Het seizoen heeft veel plezier, voldoening en succes gebracht. Alle teamleden hebben gedurende het afgelopen seizoen genoten zowel van de vele hoogte punten, maar ook van de diepte punten en deze weer te overwinnen.
 
Wim Nieuwenhuizen.