Intro   Ardennen   KlimClassic  Amstelgold  Heerenveen  Enschede  Leeuwarden  Berlijn   Erfurt   Franse Alpen    Nijmegen    Baselga di Pine

   Inzell   Kirov               

Hamar

-------------------------------------------------------------------------
TRAININGSKAMP HAMAR 27 JULI T/M 15 AUG. 2001
-------------------------------------------------------------------------

Het trainingskamp Hamar stond dit jaar met als belangrijkste doel "techniek" op het programma. Voor ons schaatsers is schaatsen de beste training.

In Dronten hebben we geschaatst als vervanging van het skeeleren in een periode van conditionele opbouw.

Hamar is dit jaar een behoorlijk succes geworden. Er waren geen of nauwelijks blessures en technisch zijn alle teamleden er goed op vooruit gegaan.

We hadden een ander tijdsprogramma dan vorige jaren en dat is goed bevallen, een nadeel was wel dat er in het dagprogramma weinig tot geen tijd voor andere zaken was.

We hadden een nieuw adres op zo’n 7 km van het Vikingschip. Het was een wit landhuisje midden in de koren en aardappelvelden wat behoorde bij de boerderij (en de familie) Ingvoldstad. Het eten verzorgden we zelf en Wim rooide om de dag de aardappels naast het huis.

Het team bestond uit Paulien van Deutekom, Linda Bouwens, Annelies van der Ploeg, Hans Kool, Tim Salomons en trainer/coach Wim Nieuwenhuizen.

De reis is met een busje van Van der Laan gemaakt en we hebben van Kiel naar Oslo en retour gevaren. In Noorwegen heeft de Gewestelijke selectie onze bus gebruikt om van en naar het vliegveld te komen en hebben wij eenmaal met de bus het Vikingschip bezocht.

We zijn een dag langer gebleven om reden dat er geen plaats meer was op de boot voor de terugreis. Op de laatste maandag hebben wij na de veldtraining Hamar en Lillehammer bezocht. De springschansen maakten wel enige indruk en het team is via de trappen naar beneden gelopen, Wim heeft het busje weer naar beneden gebracht. Lilehammer zelf is niet meer dan een dorpje met een gezellige op een uit het wilde westen lijkende winkelstraat.

De eerste training s’morgens was een veldtraining welke we op de onverharde Noorse wegen tussen de velden afwerkten. In een uur kwamen er soms wel meerdere auto’s voorbij. De trainingen bestonden voor een belangrijk deel uit explosieve- en sprint-oefeningen. Ook hebben we een keer een "boswandeling" gemaakt en daar geprobeerd muggen te vinden. Een paar dagen later hebben we uiteindelijk de weg door de velden gevonden. Na deze training werd er ontbeten. Om 11.30 uur schaatsten we voor de eerste maal en om +/-13.15 voor de tweede maal. Hierna deden we inkopen en opnieuw eten. Om 17.30 schaatsten we voor de derde maal. Tussen 20.00 a'  20.30 waren we weer thuis om eten te koken enz.

Op zaterdag 11 augustus hebben we meegereden met de "Hamar Summer Cup".

Het trainingsprogramma is niet aangepast zodat het team ietsjes te vermoeid was om te kunnen presteren. De resultaten zijn:
NAAM          
Paulin van Derutekom Neo 44.99 2.15.30 1e
Lindas Bouwens A 46.60 2.17.44 2e
Annalies van der Ploeg A 45.44 2.20.76 6e
Hans Kool A 41.50 2.03.46 1e
Tim Salomons A 42.35 2.07.84 2e
Wim Nieuwenhuizen Vet. 49.43  2.28.38 2e

Er waren geen spannende momenten want de boten zijn steeds ruimschoots gehaald. Opnieuw was dit jaar de reis van Kiel naar huis, met temperaturen van meer dan 30 graden, niet makkelijk.

Wim Nieuwenhuizen